Aug 04, 2020
Kaip Saugiai Pervežti Gyvūną? | SOSVAN

Kelių eismo taisyklės numato, kad vairuotojas yra atsakingas už saugų gyvūno pervežimą. Tiesa, nėra detalizuojama – kas yra saugus pervežimas ir kuo reikia pasirūpinti, kad augintinis jaustųsi gerai.

Žinoma, svarbiausia jį pervežti, jeigu tik leidžia galimybės, su lengvąja transporto priemone, o ne visuomeniniu autobusu. Jeigu nuosavos mašinos neturite – tokiu atveju puikia alternatyva yra SOSVAN, kurioje tikrai rasite pervėžėją, kuris keliauja Jums reikalinga kryptimi.

Kad gyvūno pervežimas būtų sėkmingas – nurodysime kelias svarbiausias taisykles, kurios leis komfortabiliai jaustis tiek vairuotojui, tiek augintiniui.

1.      Jeigu augintinis yra ne mažas, tačiau draugiškas, socializuotas – tokiu atveju būtinos petnešos bei specialūs diržai, kurie jungiami prie diržo sagties. Svarbiausia, kad petnešos būtų ne tik per kaklą, tačiau ir pažastis. Tokiu atveju staigiai pasukus – gyvūnas per daug greitai nepakeis savo pozicijos, galiausiai, aktyvūs augintiniai, kurie nori būti arčiau vairuotojo – netrukdys susikaupus dalyvauti eisme.

2.      Aktyvesniems gyvūnams arba tokiems, kurie nelabai socialūs ir važiavimas transporto priemone kelia stresą – labiausiai tinka boksai. Jie gali būti dedami ant mašinos galinės sėdynės, o kai gyvūnas labai didelis – bagažinėje. Žinoma, tokia atveju reikalinga talpesnė mašina, tad susiraskite vairuotoją, kuris bus gebus pervežti tam tikro svorio gyvūną.

3.      Jautriems augintiniams dažniausiai duodami raminamieji. Žinoma, augalinio pobūdžio, tokie, kuriuos išrašo veterinarai. Dažniausiai juos reikia duoti savaitę laiko iki didžiosios kelionės. Tokiu atveju jos metu augintinis bus ramus, apsnūdęs ir net pats nepajus, kad bus saugiai pervežtas ne tik į kitą Lietuvos galą, tačiau net ir į kitą Europos valstybę.

4.      Jeigu nusprendėte, kad gyvūno transportavimas su mūsų pavežėjais Jums yra tinkamiausias pasirinkimas – tokiu atveju geriausia, kai šeimininkas keliauja kartu. Tuomet augintinis kur kas ramiau jaučiasi, kelionė ne tokia stresuota.

5.      Šunys dažniausiai turi mylimiausius žaislus, pagalves, pledus, kurie jiems asocijuojasi su ramybe, jaukumu. Būtinai juos padėkite šalia gyvūno transporto priemonėje, kad jam būtų sukurta kuo artimesnė namams aplinka.

Žinoma, reikalingas ir pavežėjas, kuris myli gyvūnus. Juk ilgų kelionių metu reikia sustoti juos pagirdyti, pasivaikščioti, nuvesti tualeto reikalams. Atsakingai rinkitės tuos, kurie bus Jūsų augintinių palydovai.

Tinkamai pasirūpinus gyvūno transportavimas bus ne tik paprastas, tačiau ir jokio streso jam nekeliantis darbelis.